FoodStyle Art
more than cooking

16.11.2014
WordPress
http://foodstylingphoto.wordpress.com
05.8.2014
lowcarb - Ovocný koláč
Ingrediencie
- 50 g múka jačmenná/mandľová
- 70 g kokos strúhaný
- 1 ks banán
- 1 ks vajíčko
- 2 KL kypriaci prašok do pečiva
- 4 PL maslo
- 2 ks stévia tablety
- soľ štipka
- 250 ml jogurt biely
- čučoriedky/nektarinky
- plátky mandlí
- citronova stava
Postup:
- Metličkou alebo ručným šľahačom zmiešame jogurt, rozpustené maslo, vajíčko. Prisypeme múku s kypriacim práškom, soľ, citronovu stavu. Môžeme pridať aj stéviu, ale podľa mňa stačí ten banán a je to sladké dosť. Poriadne vymiešame.
- Tortovú formu vymastíme alebo použijeme fóliu na pečenie a nalejeme do nej cesto, ktoré rovnomerne rozvrstvíme. Na cesto poukladáme ovocie podľa vlastnej chuti, napr. čučoriedky alebo kúsky nektariniek. Posypeme lupienkami mandlí.
- Pečieme na 180 st. asi 30 min.
Pridať komentár
04.8.2014
lowcarb - Chlieb so semienkami
Ingrediencie
- 6 ks vajíčka
- 1 ČL soľ
- 1 ČL prášok do pečiva
- 6 PL jačmenná múka
- 6 PL ľanová múka
- 3 PL biely jogurt
- rasca, slnečnica, sezam, tekvica ...
Ingredients
- 6 eggs
- 1 tea spoon salt
- 1 tea spoon baking powder
- 6 soup spoons barley flour
- 6 soup spoons flax flour
- 3 soup spoons white yogurth
- caraway, sunflower, sesame and pumpkin seeds
Pridať komentár
04.8.2014
lowcarb - Kuracie soté
Ingrediencie:
- 3 ks prsia kuracie
- 1 ks kompót broskyňový
- 1 ks broskyne čerstvé
- 1 ks brokolica
- 1 ks karfiol
- 250 ml smotana na varenie
- podľa chuti soľ
- podľa chuti korenie čierne mleté
- 1 PL horčica
- 1 PL múka jačmenná
- 2 PL olej kokosový
- 1 ks mrkva čerstvá
- 1-2 ks cuketa
- podľa chuti paradajky čerstvé
Postup:
- Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.
- Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.
- Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)
Pridať komentár
27.8.2013
Slivkové gule
Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov v šupke
- 750 g polohrubej múky
- soľ
- čerstvá strúhanka
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé slivky alebo kompót ...
Pridať komentár
03.4.2013
Mrkvové taštičky
Ingrediencie
- 250 g strúhanej mrkvy
- 500 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 250 g Hery
- trochu mlieka
- slivkový lekvár
.
Pridať komentár
24.3.2013
Jablkovo-zelerový šalát
Ingrediencie
- 100 g jemno nastrúhaný zeler
- 200 g jemno nastrúhané jablká
- slnečnicové semienka
- citrónová šťava
- podľa chuti majolka ale nemusí byť
.
Pridať komentár
07.3.2013
Jahodové knedlíky
Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov v šupke
- 750 g polohrubej múky
- soľ
- čerstvá strúhanka
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé jahody, kompót alebo jahodový džem
Ako na to
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
- Zemiaky osolíme a prisypávame múku.
- Spracujeme na nelepivé cesto. Postupne robíme ručne guličky, do roztlačeného cesta vkladáme náplň.
- Varíme vo väčšom množstve vody cca 7 minút.
- Posýpka môže byť maková alebo pražená strúhanka:
- Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom a nasucho opražíme na panvici.
- Dobrú chuť!
Pridať komentár
07.3.2013
lowcarb - Brokolicová polievka
Ingrediencie
- 1 brokolica
- zeleninový bujón
- 4 zemiaky
- mleté čierne korenie, cesnak, šlahačka, soľ
Ako na to
- Dáme variť brokolicu, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a varíme 7 minut.
- Vyberieme brokolicu, do vývaru dáme variť pokrájané zemiaky, mleté čierne korenie, 1 cesnak.
- Keď sa to uvarí, rozmixujeme to aj s uvarenou brokolicou (pár ružičiek brokolice ešte pred rozmixovanim posekáme na kúsky a odložíme bokom).
- Dáme to celé prevariť ešte, vlejeme šľahačku na varenie a nakoniec vhodíme posekanú brokolicu.
Pridať komentár
07.3.2013
Makové šúlance
Ingrediencie
- 500 g zemiakov........................500 g potatoes
- 200 g hrubej múky...................200 g flour
- 120 g maku
- 70 g práškového cukru
- 50 g masla
- 1 vajce, voda, soľ
Ako na to
- Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle.
- Dáme na dosku, osolíme, pridáme vajce, múku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto.
- Potom cesto rozdelíme na niekoľko častí a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky a spravíme šúlance, ktoré uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody.
- Uvarené šúľance vyberieme, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Pridať komentár
07.3.2013
Kapustnica
Ingrediencie a ako na to
- Zvlášť uvariť za hrsť farebnej fazuľky.
- Zvlášť uvariť 4 zemiaky.
- Zvlášť uvariť nadrobno pokrájanú kyslú kapustu/zelí s bobkovým listom a klobáskou.
- Klobásku variť vcelku a po uvarení pokrájať a vložiť nazad.
- Môže byť aj s cibuľovou zápražkou, ale ja cibuľu nejem, takže kľudne aj bez.
- Potom to všetko zmiešať a ochutiť podľa nálady. Navrch môže ísť aj sladká smotana.
.
Pridať komentár
06.3.2013
Muffinky
Ingrediencie
- 200 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 2 káv.lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 balenia vanilkového cukru
- 1 ks vajce
- 120 g vody
- 70 g olej
- čokoláda, ovocie do náplne - podľa chuti
.
Pridať komentár