FoodStyle Art

more than cooking

16.11.2014

WordPress

http://foodstylingphoto.wordpress.com

Pridať komentár


05.8.2014

lowcarb - Ovocný koláč

Ingrediencie
  • 50 g múka jačmenná/mandľová
  • 70 g kokos strúhaný
  • 1 ks banán
  • 1 ks vajíčko
  • 2 KL kypriaci prašok do pečiva
  • 4 PL maslo
  • 2 ks stévia tablety
  • soľ štipka
  • 250 ml jogurt biely
  • čučoriedky/nektarinky
  • plátky mandlí
  • citronova stava
Postup:
  1. Metličkou alebo ručným šľahačom zmiešame jogurt, rozpustené maslo, vajíčko. Prisypeme múku s kypriacim práškom, soľ, citronovu stavu. Môžeme pridať aj stéviu, ale podľa mňa stačí ten banán a je to sladké dosť. Poriadne vymiešame.
  2. Tortovú formu vymastíme alebo použijeme fóliu na pečenie a nalejeme do nej cesto, ktoré rovnomerne rozvrstvíme. Na cesto poukladáme ovocie podľa vlastnej chuti, napr. čučoriedky alebo kúsky nektariniek. Posypeme lupienkami mandlí.
  3. Pečieme na 180 st. asi 30 min.
Pridať komentár


04.8.2014

lowcarb - Chlieb so semienkami

Ingrediencie
  • 6 ks vajíčka
  • 1 ČL soľ
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 6 PL jačmenná múka
  • 6 PL ľanová múka
  • 3 PL biely jogurt
  • rasca, slnečnica, sezam, tekvica ...

Ingredients
  • 6 eggs
  • 1 tea spoon salt
  • 1 tea spoon baking powder
  • 6 soup spoons barley flour
  • 6 soup spoons flax flour
  • 3 soup spoons white yogurth
  • caraway, sunflower, sesame and pumpkin seeds
Pridať komentár


04.8.2014

lowcarb - Kuracie soté

Ingrediencie:
  • 3 ks prsia kuracie
  • 1 ks kompót broskyňový
  • 1 ks broskyne čerstvé
  • 1 ks brokolica
  • 1 ks karfiol
  • 250 ml smotana na varenie
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti korenie čierne mleté
  • 1 PL horčica
  • 1 PL múka jačmenná
  • 2 PL olej kokosový
  • 1 ks mrkva čerstvá
  • 1-2 ks cuketa
  • podľa chuti paradajky čerstvé
Postup:
  1. Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou.
  2. Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu.
  3. Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)
Pridať komentár


27.8.2013

Slivkové gule

Ingrediencie
  • 1 kg varených zemiakov v šupke
  • 750 g polohrubej múky
  • soľ
  • čerstvá strúhanka
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé slivky alebo kompót ...

Pridať komentár


03.4.2013

Mrkvové taštičky

Ingrediencie
  • 250 g strúhanej mrkvy
  • 500 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g Hery
  • trochu mlieka
  • slivkový lekvár

.

Pridať komentár


24.3.2013

Jablkovo-zelerový šalát

Ingrediencie
  • 100 g jemno nastrúhaný zeler
  • 200 g jemno nastrúhané jablká
  • slnečnicové semienka
  • citrónová šťava
  • podľa chuti majolka ale nemusí byť

.

Pridať komentár


07.3.2013

Jahodové knedlíky

Ingrediencie
  • 1 kg varených zemiakov v šupke
  • 750 g polohrubej múky
  • soľ
  • čerstvá strúhanka
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé jahody, kompót alebo jahodový džem
Ako na to
  • Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
  • Zemiaky osolíme a prisypávame múku.
  • Spracujeme na nelepivé cesto. Postupne robíme ručne guličky, do roztlačeného cesta vkladáme náplň.
  • Varíme vo väčšom množstve vody cca 7 minút.
  • Posýpka môže byť maková alebo pražená strúhanka:
  • Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom a nasucho opražíme na panvici.
  • Dobrú chuť!
Pridať komentár


07.3.2013

lowcarb - Brokolicová polievka

Ingrediencie
  • 1 brokolica
  • zeleninový bujón
  • 4 zemiaky
  • mleté čierne korenie, cesnak, šlahačka, soľ
Ako na to
  • Dáme variť brokolicu, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a varíme 7 minut.
  • Vyberieme brokolicu, do vývaru dáme variť pokrájané zemiaky, mleté čierne korenie, 1 cesnak.
  • Keď sa to uvarí, rozmixujeme to aj s uvarenou brokolicou (pár ružičiek brokolice ešte pred rozmixovanim posekáme na kúsky a odložíme bokom).
  • Dáme to celé prevariť ešte, vlejeme šľahačku na varenie a nakoniec vhodíme posekanú brokolicu.
Pridať komentár


07.3.2013

Makové šúlance

Ingrediencie
  • 500 g zemiakov........................500 g potatoes
  • 200 g hrubej múky...................200 g flour
  • 120 g maku
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce, voda, soľ
Ako na to
  • Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame na strúhadle.
  • Dáme na dosku, osolíme, pridáme vajce, múku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto.
  • Potom cesto rozdelíme na niekoľko častí a z každej časti utvoríme tenký valček o priemere 1 cm a nakrájame ho na kúsky a spravíme šúlance, ktoré uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody.
  • Uvarené šúľance vyberieme, necháme odkvapkať, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Pridať komentár


07.3.2013

Kapustnica

Ingrediencie a ako na to
  • Zvlášť uvariť za hrsť farebnej fazuľky.
  • Zvlášť uvariť 4 zemiaky.
  • Zvlášť uvariť nadrobno pokrájanú kyslú kapustu/zelí s bobkovým listom a klobáskou.
  • Klobásku variť vcelku a po uvarení pokrájať a vložiť nazad.
  • Môže byť aj s cibuľovou zápražkou, ale ja cibuľu nejem, takže kľudne aj bez.
  • Potom to všetko zmiešať a ochutiť podľa nálady. Navrch môže ísť aj sladká smotana.

.

Pridať komentár


06.3.2013

Muffinky

Ingrediencie
  • 200 g hladká múka
  • 100 g práškový cukor
  • 2 káv.lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 1 ks vajce
  • 120 g vody
  • 70 g olej
  • čokoláda, ovocie do náplne - podľa chuti

.

Pridať komentár